3 metai (turintiems pagrindinį išsilavinimą) – M43101302
Virėjas
Virėjas parinks kokybiškus maisto produktus ir žaliavas patiekalų gamybai, naudos šiuolaikinius įregimus ir technologijas, organizuos virėjo darbo vietą, saugiai dirbs vadovaudamasis darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimais. Virėjas nustatys maisto produktų bei žaliavų kokybę jusliniu būdu, apskaičiuos maisto produktų reikmes pusgaminių ir patiekalų gamybai, parinks paruošimo būdus, ruoš patiekalus ir paruoš juos patiekti. Užsakys ir priims prekes bei tikrins jų kokybę. Pildys kalkuliacines ir technologines korteles ir mokės jomis naudotis.
Pageidaujantys įsigis etnografinių ir banketinių patiekalų gamybos kompetencijų.
Virėjas galės dirbti individualiai ir grupėse įvairiose maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Praktikos atliekamos socialinių partnerių įmonėse, vadovaujant mokyklos profesijos mokytojams.